Czekolada nadziewana (hand made).



Czekolada idealnie nadaje się na prezent.
Może dlatego, że dla znacznej części ludzi to najlepszy deser.
Niestety czekolady dostępne na rynku są ubogie jeśli chodzi o dodatki, dlatego proponuję Wam moje rozwiązanie.



Kupuję kuwerturę czekolady, tym razem 500g mlecznej i dodaję ulubione składniki. Najlepiej jest eksperymentować ze smakami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na papier do pieczenia. (Ja dodatkowo papier włożyłam do pokrywki od małego kartonu, żeby czekolada miała kształt tabliczki).
Moja pierwsza czekolada jest nadziana domowej roboty konfiturą wiśniową, a na wierzchu ma zatopione w sobie kawałki kokosa.
Drugą zrobiłam mocno najeżoną bakaliami.
Trzecia natomiast miała najciekawszy smak, dodałam do niej soli, rukoli, bazylii i słonecznika (wcześniej podprażonego na patelni).

SMACZNEGO!



Komentarze

  1. Wszystkie wyglądają bardzo apetycznie, ale ta z bazylią jest niesamowita! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty